Det lackar mot jul

Julen är den tid då man ska kunna få en chans att varva ner tillsammans med sin familj. Man ska kunna samlas, njuta av varandras sällskap, äta god mat och bara vara. Detta i teorin och förutsatt att man hunnit med alla åtaganden som - dessvärre, för många - hör julen till. Maten lagar inte sig själv, julpyntet kastar sig inte på granen och paketen är dessvärre inga som magiskt springer från butiken, kryper in i kartongen och försluter sig själva med hjälp av omslagspapper.

Man kan jämföra julen med ett extremt stressigt maratonlopp där i stort sett halva december går åt till att bocka av saker på att-göra-listan. Först då årets sista julklapp är utdelad och öppnad så kan man fullt ut slappna av och njuta frukterna av sin ansträngning.

Ska det vara så? naturligtvis inte. Vi sätter i många fall ribban lite för högt för vårt eget bästa - vi vill ha den perfekta jul-miljön, vi vill ha den perfekta jultallriken och vi vill ge varje person i släkten, familjen och bekantskapskretsen en perfekt julklapp; allt detta skapar en olust och en stress som definitivt inte behöver vara där. 

Ett presentkort för valfri upplevelse är den perfekta julklappen

Det senare tänkte vi titta lite närmare på. Just den perfekta julklappen finns nämligen där - oavsett vem du ska köpa till. Detta i form av ett presentkort. Hur kan ett presentkort vara anpassat efter varje person? Pappa gillar ju bilar, mamma gillar att äta god mat, min syster älskar att åka på Spa och min brorsa har ju enbart intresse av att fiska. Ska jag söka efter ett presentkort till var och en så kommer det att ta lika lång tid som att aktivt springa runt i en massa affärer

Nej, det är det som är det fina. Numera så finns det nämligen renodlade upplevelser att ge bort och där du A) köper ett presentkort för ett valfritt belopp på hemsidan och B) låter personen som får det skräddarsy sin egen upplevelse. Din mer kulinariskt lagda mor kan alltså välja mellan exempelvis en lyxig brunch eller en trerättersmiddag på en finare restaurang. Din pappa kan leva ut sin gamla pojkdröm om att få trycka ner gaspedalen i botten på en riktig muskelbil. Din syster kan boka in en helg på en finare sortens spa-anläggning och din fiskeintresserade bror kan packa väskan full av drag och åka västerut i jakt på ett par rejäla, norska torskar. Helt perfekt, enligt oss.

Att köpa ett presentkort i form av en valfri upplevelse gör dels mottagaren väldigt nöjd och dels så tar den bort en del av den stress som du som avsändare kan känna kring jul. Genom detta kan du ge dig själv större möjligheter att få den jul du alltid drömt om - en lugn, harmoniskt och mysig sådan.

 

25 Oct 2017