Tandblekning hemma eller hos tandläkare?

Tandblekning är populärt att använda för att göra tänderna mer vita och få bort missfärgningar och fläckar. Det är ju så att det vi äter och dricker påverkar våra tänder. Det gör även rökning och snusning. Det går att bleka tänderna på en mängd olika sätt. Dels finns det en massa olika produkter som är för hemmabruk. På bästa-tandblekningen.se kan du jämföra dem. Sedan går det att vända sig till sin tandläkare för att bleka tänderna. De erbjuder då två varianter av att bleka tänder. En där du gör det hos dem, en där du får med skenor, gjutna efter dina tänder så att du kan göra behandlingen hemma. 

Att tänka på innan tandblekning

Oavsett om du ska bleka tänderna hemma eller hos din tandläkare, börja först med att göra en undersökning hos tandläkaren. Det är nämligen inte alla tänder som går att bleka. Har du för tunn emalj till exempel är det inte bra. Du bör även laga hål samt ta bort tandsten med mera före du bleker dina tänder. Det för att du ska få ett bra resultat.

Efter du har blekt dina tänder, så är det viktigt att du sköter om dem på bra sätt. Eller ja det ska du alltid göra. Men för att bibehålla resultatet så är det extra noga. Använd gärna whitening tandkräm samt undvik att dricka kaffe, te, rött vin, samt äta sura saker. Sluta även att röka eller snusa, för både dina tänder och din egen hälsas skull.

7 Dec 2020