Ett vackert leende

Man kan tala hela dagen lång om kläder, mode, stil, accessoarer, frisyrer, hårfärg, smink och hårborttagning vs. inte hårborttagning men om vi pratar om skönhet, i ordets renaste bemärkelse så pratar vi i regel om två enkla saker - en varm blick och ett vackert leende. Nu kan skönhet såklart gå långt bortom dessa två saker, men inget förför som ett brett, vitt leende där tänderna sitter som ett pärlband under läppen - så tycker i alla fall jag.

Jag hade själv tandställning i tonåren, för mina tänder var långt från raka och jämna. Detta skedde i åldern 14-16 år så det var ju lagom kul. Jag blev dock expert på att le med stängd mun. Att tvingas ha tandställning i tonåren både knäcker och stärker en, man tvingas på något sätt till ett bättre självförtroende. Jag hade förstås tur med stöttande vänner omkring mig, ingen fäste någon uppmärksamhet vid min tandställning - förutom jag själv då.

Slipp robotmun med osylig tandställning

Jag känner dock folk som vägrat tandställning av just det skälet att de inte kunnat förlika sig med att se ut som en robot i munnen under tiden den sitter där och justerar ens bett. Dessa personer får gå hela sina liv med sneda tänder och ett många gånger osäkert leende. Fram till nu.

Idag finns möjligheten till att låta installera en osynlig tandställning, en som fästes på baksidan av tänderna. Dett akostar lite mer, men är helt klart ett alternativ att överväga om robotmunnen inte kommer på fråga. En osynlig tandställning kan man applicera både som ung och äldre, men man får betala för den själv oavsett vilken ålder man har.

SMAJLA är en privat tandreglerare som specialiserat sig på just osynlig tandställning, helt klart värt att kolla upp om du drömmer om ett jämnare leende. Läs denna artikel från Aftonbladet om just osynliga tandställningar.

 

1 Jun 2016