Tips för att få vackra naglar

Har man starka och friska naglar så ser händerna vackrare ut. Naglarna är en viktigt del av kroppen, med ett högt estetiskt värde som även har andra funktioner. Du kan med mina tips känna dig vacker varje dag! Många tror att friska naglar bara är något estetiskt, men naglarna har även andra viktiga funktioner som att skydda våra fingrar, och så visar de hur vi mår. Därför är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här ska du få ett par tips på vägen.

Bra tips att följa

Hålla dem alltid rena och torra, för naglar som blir våta eller smutsiga kan få bakterier eller svamp. Bit inte heller på dina naglar!

Låt bli att använda naglarna till allt. Man ska inte öppna saker med dem, eller skrapa loss saker som fastnat på diskbänken! 

Både naglarna och händerna så väl som andra delar på kroppen måste återfuktas. Blir de uttorkade kan det påverka deras utseende och hälsa.

Om du använder handkräm kan du även massera naglarna med det, speciellt nagelbanden.

Se till att klippa naglarna är de för långa kan de bli obekvämt.

Använd inte nagellack varje dag, låt dem vila ibland.

Ha en hälsosam kost, då detta påverkar kroppen i stort, även dina naglar!

Lägg märke till förändringar! Naglarna kan indikera saker och om du ser förändringar i färg, textur, form  så kan det tyda på problem. Gulnande naglar kan tyda på lungsjukdom och är de för mörka kan det innebära melanom (hudcancer). 

9 Aug 2018