Vad kan man göra med sina ärr?

ärr

Ärr kan uppstå av olika orsaker. Det kan vara att du skadat dig, opererat dig, att du haft svår acne eller att det är hudbristningar av något slag. Kan man då göra något med sina ärr? En del tycker de är fula, i vägen och vill att de ska försvinna. En del är stolta över sina ärr och vad de står för. Det finns krämer för ärr som kan fungera bra. Det finns mot röda akneärr så väl som andra sorters ärr. Sedan finns det även flera naturliga metoder som du kan testa om du vill försöka att bli av med dina ärr. 

Naturliga metoder

En metod du kan testa är att använda dig av citron. Du applicerar då citron på ärret. Citroner innehåller alfa-hydroxy syror (AHA) som bidrar till att avlägsna döda hudceller, hjälpa nya celler växer, och de kan även föra tillbaka viss elasticitet till huden.

En annan metod är honung. Det kan användas för att bleka ärr. Det är en naturlig fuktighetskräm som kan vara effektiv vid behandling av sår och stimulerar vävnadsåterbildning.

Sedan finns det även andra metoder som ofta har med saker att göra som du kan hitta i ditt eget kök. Det är bara att göra en sökning på nätet så ser du vad det finns att göra när det kommer till naturlig blekning av ärren. 

Det finns de som väljer att göra en tatuering över sitt ärr, för att täcka över det. Det kan ju vara riktigt vackert. 

1 Oct 2019